Advertise

Advertise

Кризата в Египет принуди руски туроператори да пренасочват туристите си към България

Неспокойната политическа обстановка в Египет е причината за отлива на руски туристи от страната и пренасочването им към други дестинации като България и Тунис. Това съобщава изданието „Комсомолская правда”, цитирано от Дарик.

Въпреки че цените на екскурзиите в Египет отчитат понижаване, в настоящия момент продажбите им са преустановени. Закупилите билети за почивка в Египет са изправени пред избора или да заминат за страната на собствен риск или да се откажат от пътуването. Заради кръвопролитията много европейски страни изразиха притеснение за безопасността на гражданите си и започнаха да ги изтеглят от размирната страна.


Българското външно министерство също предупреди за опасностите от пътувания в Египет. "Извънредното положение все още е факт. Въздържайте се от пътуване, а ако се налага, преди отпътуването се регистрирайте на страницата на МВнР или се обадете по телефона, за да знаят служителите ни в посолството в Кайро как могат да се свържат с вас при необходимост", каза днес пред БНТ министърът на външните работи Кристиан Вигенин.